Dnes vám Vladimír Morochovič, zakladateľ gurmet klubu, spolu s Vierou Horákovou, ponúkne recept na chutný boršč. Je to sýta polievka z jedného hrnca. Pochádza z ruského a ukrajinského vidieka, ale obľúbená je aj v Poľsku, či Bulharsku. Azda zachutí aj vám. Vladimír Morochovič už vyratúva prísady.
Lahodný boršč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu boršču potrebujeme:
Hovädzie lýtko, hovädzie predné s kosťou, bravčové pliecko, nové i celé korenie, bobkový list, cibuľu, mrkvu, zeler, petržlen, hlávkovú kapustu, zemiaky, varenú cviklu, paradajky, slaninku, červenú papriku, citrón, soľ, kyslú smotanu.
Mäso zalejeme vodou, osolíme a pomaly varíme asi 2 hodiny. Urestujeme slaninku, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, paradajky, papriku. Mäso z vývaru nakrájame na kúsky a vložíme naspäť do hrnca spolu so zeleninou a uvarenou, na kocky pokrájanou cviklou. 15 minút ešte povaríme. Dochutíme a podávame s kyslou smotanou