V mnohých slovenských rodinách v piatok tradične absentuje mäso. Platí to aj v rodine programového riaditeľa Slovenského rozhlasu Michala Dzurjanina, s ktorým tento týždeň varí Janka Bleyová.
Pórový šalát s mrkvou, kukuricou a jablkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na pórový šalát s mrkvou, kukuricou a jablkami potrebujeme:
1 pór, 2 väčšie mrkvy, 4 vajíčka natvrdo, 4 väčšie jablká, konzerva kukurice, 4 dcl kyslej smotany, 2 dcl tatárskej omáčky, soľ, čierne korenie
Mrkvu nastrúhame na tenkom strúhadle, vajíčka nastrúhame nahrubo. Pór umyjeme, prerežeme priečne na štvrtiny a nakrájame na tenké prúžky; v prípade potreby ešte premyjeme. Pridáme očistené jablká pokrájané na malé kocky, scedenú kukuricu, kyslú smotanu a tatársku omáčku. Dobre premiešame, dochutíme soľou a korením a necháme minimálne hodinu postáť v chladničke.