S programovým riaditeľom Slovenského rozhlasu Michalom Dzurjaninom bude Janka Bleyová dnes pripravovať „Bravčový guláš“. Keď sa však spolu stretli v pomyselnej kuchyni, neodpustila si malé podpichnutie.
Bravčový guláš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 0,5 kg bravčového stehna, 0,5 kg bravčového pliecka, 0,5 kg cibule, pol hlavičky cesnaku, 2 hrubostenné papriky, 0,25 l paradajkového pretlaku, 4 lyžice masti, soľ, mletá červená paprika, mletá rasca, mleté čierne korenie, chilli, majorán, zemiaky na zahustenie...
Postup: Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme v bravčovej masti. Mäso nakrájame na väčšie kocky, pridáme k cibuli a prudko opražíme zo všetkých strán. Pridáme červenú papriku, soľ, mleté čierne korenie, soľ, mletú rascu a mleté chilli. Zalejeme, zakryjeme a dusíme približne pol hodiny. Potom pridáme nakrájanú papriku a paradajkový pretlak a dusíme štvrť hodiny. Na záver pridáme majorán a prelisovaný cesnak, zahustíme podľa potreby strúhanými zemiakmi a necháme štvrť hodiny povariť. Podávame s knedľou alebo chlebom.