Cibuľový báleš so smotanou a syrom

Cibuľový báleš so smotanou a syrom

Recepty, ktoré nám tento týždeň ponúka programový riaditeľ Slovenského rozhlasu Michal Dzurjanin majú výhodu, že ich výsledok chutí a navyše, nie sú príliš komplikované. Slovo má najskôr Janka Bleyová. 

Cibuľový báleš so smotanou a syrom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na cesto potrebujete: 250 g tvarohu, 400 g polohrubej múky, 1 dcl mlieka, vajce, 20 g oleja, 1 balíček prášku do pečiva, soľ
 
Do plnky: 300 g cibule, olej, 100 g eidamu, 2 dcl kyslej smotany, vajce, soľ...

Postup: Vypracujeme cesto a necháme ho odležať. Cibuľu pokrájame na plátky a opražíme na oleji do zlatista. Zmiešame smotanu, vajce, soľ a nahrubo postrúhaný syr. Cesto roztiahneme vymastený plech a popicháme vidličkou. Pokryjeme ho opraženou cibuľou a potrieme ho pripravenou zmesou. Pečieme približne 15 minút v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov.

Autor: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame