Aj dnes v kuchyni programového riaditeľa Slovenského rozhlasu Michala Dzurjanina asistuje Janka Bleyová.
Zapekané bravčové rezne s bohatou oblohou a majonézou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
1 kg bravčového karé alebo stehna, 200 g šampiňónov, 200 g eidamu, majonéza na potretie, soľ, čierne korenie, olej
Postup:
Bravčové rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme na plech potretý olejom. Prikryjeme ich plátkami paradajok, vrstvou pokrájaných šampiňónov a strúhaného eidamu. Celé potrieme tenkou vrstvou majonézy alebo jogurtu, zasypeme ešte trochou strúhaného eidamu a mierne podlejeme vodou. Pečieme zakryté cca 45 minút pri teplote 200 stupňov, odokryté necháme dopiecť cca 5 minút. Podávame s ryžou.