Viacerí úspešní kuchári tvrdia, že dobre navariť, to nie je len o kulinárskom fortieli, ale aj o srdci. Ak totiž viete, pre koho varíte a varíte to s láskou, jedákom chutí o to viac. Do tejto skupiny by sme možno mohli zaradiť aj programového riaditeľa Slovenského rozhlasu Michala Dzurjanina, s ktorým bude tento týždeň jeho obľúbené špeciality pripravovať Janka Bleyová. No a keďže je pondelok a vo viacerých domácnostiach ešte čo – to ostalo z víkendového menu, dnes sa rozhodli pre hubovú polievku.
Zemiaková polievka s hubami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Čo všetko si treba pripraviť na zemiakovú polievku s hubami? Samozrejme huby. Čerstvé síce teraz nenazbierame, ale rovnako dobre poslúžia aj sušené. Zemiaky, hladkú múku a olej na zápražku, cibuľu, mleté čierne korenie a soľ.
Sušené huby namočíme na 30 minút do studenej vody. Zemiaky pokrájame na kocky, uvaríme do polomäkka v osolenej vode s rascou, pridáme k nim scedené huby a spolu ďalej varíme štvrť hodiny. Z masti a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, pridáme do nej nadrobno pokrájanú cibuľu, opražíme a zriedime vývarom zo zemiakov, rozšľaháme a vlejeme k zemiakom. Dochutíme mletým čiernym korením a petržlenovou vňaťou a dovaríme.