Turistom u nás často chýba tradičná kuchyňa, jedlá starých materí. Tento týždeň si také varíme s absolventom SOŠ na Farského ulici v Bratislave Lukášom Majzlánom. Recept vyberá Beáta Repíková.
Hovädzia paštéta s ríbezľovou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme
160g hovädzieho mäsa, 80 g bravčovej pečene, 28 g cibule, 40 g masla, 40 g soli, 30 g jemnej smotany, 40 g čierneho korenia, 40 g rozmarínu, 24 g cukru, 4 g citrónovej kôry, 8 dl červeného vína, 120 g ríbezlí, 4 g petržlenovej vňate.
Postup:
Hovädzie mäso varíme do mäkka s rozmarínom, bravčovú pečienku osmažíme na cibuľke, obe mäsa zomelieme, pridáme cibuľku, smotanu, petržlenovú vňať, všetko zmiešame, natlačíme do formičiek a dáme do chladničky.
Zároveň si pripravíme ríbezľovú omáčku. V hrnci roztopíme cukor, pridáme ríbezle, víno a redukujeme, kým sa nám odparí alkohol a omáčka zhustne.
Paštétu vyklopíme z formičiek, podlejeme ju omáčkou a podávame