Špargľa s kozím syrom

Špargľa s kozím syrom

Tento týždeň si varíme rýchlo, zdravo a najmä tradične. Prešporská kuchyňa ulahodí mnohým, aj preto, že  jedlá sú ľahké a pomerne málo kalorické. Beáta Repíková je v kuchyni opäť s absolventom Strednej odbornej školy gastronómie a služieb v odbore kuchár Lukášom  Majzlánom.  

Špargľa s kozím syrom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme 1 kg bielej špargle, 500 ml zeleninového vývaru, 250 ml bieleho vína, šťavu z jedného citróna, pol cibule, 4 rajčiny a 200 g kozieho syra. Namiesto zeleninového vývaru môžeme použiť zeleninový bujón.

Na dresing potrebujeme pol  strúčika cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 5 lyžíc malinového octu, 1 červenú cibuľu, 125 ml  špargľového vývaru, trochu cukru, mleté biele korenie, žeruchu na posypanie.

Špargľu olúpeme a spodné časti stopiek zrežeme. Zeleninový vývar, biele víno  a citrónovú šťavu privedieme do varu, pridáme polovicu cibule. Špargľu varíme vo vývare asi 10 minút. Vyberieme cez sitko  a necháme odkvapkať. Vložíme do misy.  Rajčiaky narežeme, vložíme do vriacej vody,  ochladíme, olúpeme, stopkové lôžka vyrežeme a dužinu pokrájame na malé kocky.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame