Tento týždeň si varíme rýchlo, zdravo a najmä tradične. Prešporská kuchyňa ulahodí mnohým, aj preto, že jedlá sú ľahké a pomerne málo kalorické. Beáta Repíková je v kuchyni opäť s absolventom Strednej odbornej školy gastronómie a služieb v odbore kuchár Lukášom Majzlánom.
Špargľa s kozím syrom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme 1 kg bielej špargle, 500 ml zeleninového vývaru, 250 ml bieleho vína, šťavu z jedného citróna, pol cibule, 4 rajčiny a 200 g kozieho syra. Namiesto zeleninového vývaru môžeme použiť zeleninový bujón.
Na dresing potrebujeme pol strúčika cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 5 lyžíc malinového octu, 1 červenú cibuľu, 125 ml špargľového vývaru, trochu cukru, mleté biele korenie, žeruchu na posypanie.
Špargľu olúpeme a spodné časti stopiek zrežeme. Zeleninový vývar, biele víno a citrónovú šťavu privedieme do varu, pridáme polovicu cibule. Špargľu varíme vo vývare asi 10 minút. Vyberieme cez sitko a necháme odkvapkať. Vložíme do misy. Rajčiaky narežeme, vložíme do vriacej vody, ochladíme, olúpeme, stopkové lôžka vyrežeme a dužinu pokrájame na malé kocky.