Mnohí z nás obľubujú rôzne polievky a nikdy ich nevynechajú pred hlavným jedlom. Taká hovädzia polievka zo starej Prešporskej kuchyne nielenže pripraví žalúdok na ďalší chod, ale aj čiastočne nasýti. Ako sa takú polievku naučili variť študenti Strednej odbornej školy na Farského ulici v Bratislave, ktorí sa učia variť aj jedlá podľa tradičnej Prešporskej kuchyne?
Beáta Repíková sa rozpráva s absolventom odboru kuchár Lukášom Majzlánom.
Prešporská hovädzia polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
500g hovädzieho mäsa z pliecka, 1 cibuľu s napichnutými klinčekmi, 2 kaleráby, 3 mrkvy, 1 hlávku špicatej kapusty, 60 g postrúhaného chrenu, soľ, mleté čierne korenie a tri lyžice masla.
Postup:
Hovädzie mäso uvaríme, no pred tým, ako ho varíme mäsko pokrájame na kocky a vložíme ho až do vriacej vody. Potom pridáme cibuľu s klinčekmi.. opäť povaríme, potom očistíme ostatnú zeleninu, nakrájame a pridáme do polievky. Stále varíme, nakoniec pridáme nastrúhaný chren a maslo, aby sa pekne v polievke rozpustilo.