Záhorácke kapustníky

Záhorácke kapustníky

Kapustovým receptom sme v pondelok začínali a dnes k nemu pridáme ďalší, opäť zo Záhoria. Ide o tradičné kapustníky alebo zelníky. Tento recept Michalovi Hercegovi povedala Katarína Sedláková z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. 

Záhorácke kapustníky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na kapustníky potrebujeme: 600 g polohrubej múky, 30 g práškového cukru, 2 vajcia, 80 g masla, soľ, 3 dcl teplého mlieka, 1 lyžicu cukru, 25 g droždia a tuk na vymastenie plechu. Plnka: 1 hlávka bielej kapusty, 1 dcl oleja alebo masti, cukor, škorica. Postup: Zmiešame múku, vajíčka, zmäknuté maslo, soľ, cukor a kvások urobený z teplého mlieka, lyžičky cukru a droždia. Vypracujeme si redšie cesto. Necháme nakysnúť. Bielu kapustu si zatiaľ nastrúhame, môžeme podliať trochou vody a do mäkka podusíme na oleji. Nazáver osladíme, dochutíme škoricou a necháme vychladnúť. Nakysnuté cesto vyvaľkáme a vykrajujeme placky s priemerom 15-20 cm. Do stredu dáme kôpku vychladnutej kapustnej plnky a urobíme bochníčky. Bochníčky poukladáme na vymastený plech a trochu ich stlačíme. Môžeme ich stlačiť aj valčekom, aby boli ploché a potom potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme asi 25 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame