Tento týždeň budeme listovať v kuchárskej knihe receptov trnavského samosprávneho kraja. Jedlá si budeme pripravovať v piešťanskej Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera. Michalovi Hercegovi ponúkla Katarína Sedláková ponúkla najprv záhorácku kapustnicu.
Záhorácka kapustnica Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na záhorácku kapustnicu potrebujeme: 1 kg kyslej kapusty, 500 g bravčového pliecka, 300 g bravčovej pečene, 1 alebo 2 údené klobásky, 2 surové zemiaky na zahustenie, zopár zrniek celého korenia, bobkový list, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, soľ, rascu, sušené hríby, majorán, trochu masti, múku a červenú papriku na zápražku. Postup: Kapustu najprv premyjeme v teplej vode, aby nebola príliš kyslá. Vyžmýkame ju, trochu pokrájame, zalejeme vodou a dáme variť. Pridáme všetko mäso, uvedené prísady a varíme, až kým je mäso mäkké, okrem pečene, ktorú varíme len 10-15 minút. Vyberieme mäso aj klobásu a do kapustnice najemno postrúhame surové zemiaky. Trochu povaríme, pridáme zápražku, opäť povaríme, potom polievku odstavíme, pridáme do nej mäso, klobásu a pečeň. Všetko pokrájame na kúsky a na tanieri môžeme ešte posypať nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom.