Kysnutá štrúdľa s jablkami a hroznom

Kysnutá štrúdľa s jablkami a hroznom

Hádam každá gazdinka má svoj recept na štrúdľu. Vaľkanú, ťahanú, kysnutú, aj z lístkového cesta. V Pezinku sú obľúbené štrúdle s ovocnou plnkou. A nielen tradičnou jablkovou, ale aj s hroznom, veď sme vo vinárskom kraji.  Helena Slámková ich pripravuje na rôzne slávnostné príležitosti a vždy s úspechom. Recept prezradila aj Hane Michalčíkovej.  

Kysnutá štrúdľa s jablkami a hroznom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sme sa naučili pripraviť podľa receptu Helenky Slámkovej z Pezinka Kysnutú štrúdľu s jablkami a hroznom. Budeme na ňu potrebovať: Pol kg hladkej múky, jedno vajce, dve dcl mlieka, droždie, cukor, 2 dcl oleja. Na plnku: jablká a hrozno.
Postupujeme nasledovne: Najskôr si pripravíme kvások. Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie s troškou cukru a necháme vykysnúť. Potom kvások pridáme do múky spolu s vajcom, a olejom . Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na tri bochníky. Hneď s ním pracujeme, lebo cesto kysne počas pečenia. Každý bochník vyvaľkáme  a naplníme postrúhanými a vyžmýkanými jablkami , posypeme cukrom, škoricou, trochou strúhanky a nakoniec na plnku uložíme hrozno. Zrolujeme , potrieme povrchu olejom a poprepichujeme, aby zo štrúdlí   pri pečení vyšla para. Pečieme pri 180 stupňoch asi 25 minút.  


Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame