ME vo futbale 21 ročných
ME vo futbale 21 ročných

Huspenina po pezinsky

Huspenina po pezinsky

Ak by ste sa pýtali ľudí, čo považujú v našich končinách za typické zimné jedlo, celkom iste by sa našlo dosť takých, ktorí by povedali- huspenina. Niekde ju poznajú aj pod názvom studzenina, alebo na východe kočenina. Hoci sa varí v slovenských domácnostiach stále menej, aj kvôli náročnej a dlhej príprave, stále  má veľa priaznivcov. Monika Ptáková z Pezinka prezradila Hane Michalčíkovej ako ju správne pripravovať. 

Huspenina po pezinsky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu Huspeniny po pezinsky budeme potrebovať: 9 litrov vody, celé bravčové koleno, tri-štyri nožičky-paprčky,  kilogramu karé, jeden bravčový chvost, kože, soľ, cesnak, bobkový list, korenie - čierne celé aj nové, petržlen a mrkvu.
Postup: Koleno, paprčky, karé, kože, chvost a cesnak dáme do vody. Pridáme soľ, nové a čierne korenie a bobkový list. Necháme variť 4 až 5 hodín. Penu, ktorá sa na povrchu vytvorí lyžicou zberáme. Nevaríme prudko, skôr necháme len bublať. Chvíľu pred koncom pridáme petržlen a mrkvu, ktorú budeme potrebovať do tanierov na ozdobu. Zeleninu vyberieme, naplníme do tanierov a zalejeme vývarom , do ktorého dáme po kúsku mäsa, kože, kostí. Necháme dobre vychladnúť a môžeme konzumovať s chlebom.

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie 20:15

Práve vysielame