Pezinský trhanec

Pezinský trhanec

Po sviatkoch máme vždy obdobie, ktorému hovoríme „plné bruchá“. A vítame každú zmenu v stravovaní, najmä ak je jedlo ľahké. A presne takéto vám dnes chceme ponúknuť. Nebude z kuchyne vianočných ,ani náročných. Ale oblizovať sa po ňom určite budete. Hana Michalčíková si po recept zašla do Pezinka.  

Pezinský trhanec Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sme sa naučili pripraviť Šterc, teda Trhanec. V rôznych končinách Slovenska ho pripravujú rôzne. Niekde zo zemiakov, inde z krupice , no a v Pezinku z palacinkového cesta. Ak sa rozhodnete vyskúšať si ho podľa receptu Heleny Slámkovej , budete potrebovať: liter plnotučného mlieka, pol kilogramu hladkej múky, jedno vajce, štipku soli a asi 5 dekagramov kryštálového cukru. Na poliatie : malinový sirup. Postup: Všetky suroviny na cesto dáme do misy a buď vareškou alebo šľahačom vymiešame. Necháme chvíľku postáť. Potom cesto vylejeme na plech a napoly zapečieme. Potrháme vidličkou a dopečieme na platni sporáka. Upečené polejeme malinovým sirupom.

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame