V dnešnom Kulináriu budeme pripravovať vegetariánske jedlo, ktoré si obľúbila Bronislava Gašparová zo Senca.
Recept na vegetariánske cannelloni dostala ako dar a odvtedy toto jedlo často a rada varí.
Vegetariánske cannelloni zo Senca Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujme si, aké suroviny potrebujeme na prípravu vegetariánskych cannelloni. Na omáčku: 400 g cherry paradajok rozkrojených na polovice, 125 ml olivového oleja, 1 PL čerstvého tymiánu, trochu balsamica, 2 strúčiky cesnaku, soľ a korenie. Na plnku: 500 g syra ricotta, 300 g pecorino (strúhaného, aj eidamu), 6 paprík, 200 g baby špenátu (čerstvý alebo mrazený), soľ, korenie a 12 ks cannelloni.
Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov, vložíme do nej zapekaciu misu, aby sme ju predhriali, potom do misky vložíme paradajky, zalejeme ich olivovým olejom a necháme v rúre asi 10 minút. Potom pridáme tymián, balsamico, posekané strúčiky cesnaku, osolíme a okoreníme. Pečieme ďalších 15 minút. Medzitým rozkrojíme papriky, očistíme a na panvici ich opečieme. Potom ich dáme do misky a rozmixujeme do hladka. Pridáme ricottu, pecorino a špenát, osolíme a okoreníme a dobre premiešame. Zmesou naplníme cannelloni, ktoré poukladáme do zapekacej misy a zalejeme paradajkami. Šťavu musíme rovnomerne poliať na každú cestovinu, aby pri pečení zmäkla. Pečieme ďalšich 15 minút. Cestoviny podávame so zeleným šalátom ochuteným olivovým olejom a balsamicom.