Vianočná štóla

Vianočná štóla

Sladkou bodkou za sviatočnými dobrotami môže byť aj Vianočná štóla. Viera Horáková ju piekla spolu s viceprezidentom svetových majstrov kuchárov, Milošom Lachkovičom. 

Vianočná štóla Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na vianočnú štólu potrebujeme:
50 deka hladkej múky, 250 g. hrozienok, 100 g kandizovaného ovocia, 5 polievkových lyžíc rumu, 250g masla, vajíčko, citrónová kôra, soľ,100 g orechov, 100 g marcipánu, 100 g masla na potretie, práškový cukor
Na kvások potrebujeme:
1 kocku droždia, deci mlieka, 50 g. krištáľového cukru
Postup:
Hrozienka namočíme do rumu,
Z mlieka, cukru droždia a múky si pripravíme kvások.
Do misky dáme hladkú múku, maslo, kvások, soľ, cukor, citrónovú kôru a všetko spolu vymiešame.
 Pridáme ovocie, hrozienka, orechy, opäť premiešame a necháme vykysnúť.
Cesto vyvaľkáme, vložíme doň marcipán, zložíme a dáme na vymastený plech. Pečieme hodinu pri 175 stupňoch

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame