Tento týždeň varíme s viceprezidentom svetových majstrov kuchárov, Milošom Lachkovičom. Včera sme si pripravili majonézový šalát, dnes to bude slovenský, alebo šmykľavý šalát. Chutil aj Viere Horákovej.
Šmykľavý šalát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu šmykľavého šalátu potrebujeme:
Uvarené zemiaky, cibuľu, kyslé uhorky, kápiu, petržlenovú vňať, soľ, korenie, horčicu, ocot, trocha cukru, olej a hovädzí vývar
Zemiaky nakrájame na kolieska, pridáme uhorku, cibuľu, kápiu, petržlenovú vňať, soľ, korenie, horčicu, cukor, olej, ocot. Nemiešame. Zalejeme vývarom a premiešame, 15 minút necháme šalát odstáť, dosolíme a podľa potreby ešte prilejeme vývar.