Cuketová bio pochúťka

Cuketová bio pochúťka

Cuketa a menej známe cuketové recepty - to je len jedna z mnohých tém , ktorými sa zaoberá profesorka Katarína Horáková vo svojich knihách. Tie sa venujú zdraviu a prispievajú ku kráse a ku štíhlej línii. Netradičnou zdravou maškrtou teraz nasýtime deti aj dospelých. S profesorkou Katarínou Horákovou sa vyberie na nákup pred prípravou bio cuketového a kokosového koláča Beáta Repíková.

Cuketová bio pochúťka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
200 g cukety, 100 g ovsených vločiek, 100 g mletých lieskových orechov, po 1 lyžičke prášku do pečiva, mletej škorice, a mletej vanilky, 3 lyžice rastlinného oleja, 10 datlí bez kôstok, 2 lyžice citrónovej šťavy do cesta, 4 lyžice citrónovej šťavy do krému, 350 g biele tofu s trochou rastlinného mlieka, 50 g agávový sirup, 100 g strúhaného kokosu.

1. V miske pomiešame nastrúhanú cuketu ovsené vločky, lieskové oriešky, prášok do pečiva, škoricu, vanilku a olej.
2. Datle rozmixujeme v mixéri (môžeme použiť sušené datle predtým namočené na 30 minút do teplej vody)s citrónovou šťavou a dáme do misky. Obsah misky premiešame, rukou dôkladne vypracujeme a navrstvíme do vymastenej tortovej formy o priemere 20 cm. Pečieme pri 170 0C 20-25 minút.
3. Tofu rozmixujeme na hladký krém spolu s citrónovou šťavou a agávovým sirupom. Nasucho opražíme kokos a vmiešame ho do krému, ktorý rozotrieme na korpus. Zapečieme 5 minút a dáme vychladnúť.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame