Zdravé kapustové lasagne

Zdravé kapustové lasagne

Jednotlivé ročné obdobia by sa mali odrážať aj v príprave jedál v domácnosti. Hovorí profesorka Katarína Horáková, ktorá sa venuje zdraviu aj prostredníctvom svojich kníh. Dnes si pripravíme špecialitu z toho, čo nám ponúka aktuálne neskorá jeseň. Lasagne z bielej kapusty s hubami. S profesorkou Katarínou Horákovou je v kuchyni Beáta Repíková.

Zdravé kapustové lasagne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

stredne veľkú kapustu, 0,5 kg húb, 2 cibule, 2 cesnakové strúčiky,  2 – 4  rajčiny, čerstvá petržlenová vňať, tymian, majorán, 150g syra Gouda, 150 g parmezánu, 300 g mozarely, 150ml zeleninového vývaru, 150ml. šľahačky, 1 polievková lyžica octu, za hrsť sušených višní, 3 vaječne žĺtky, 1 polievková lyžica oleja, biele korenie, muškátový oriešok. 

Postup:
Do hrnca s horúcou vodou vložíme kapustu, blanšírujeme. Potom kapustné listy rozoberieme a necháme ich vychladnúť. Po ich vychladnutí vyrežeme hrubú žilu z listov a opäť blanšírujeme vo zvyšnej vode asi minútu. Listy necháme vychladnúť. Potom zvyšok kapusty nadrobno nakrájame. Rajčiny zbavíme šupy a jadierok,  nakrájame ich na drobno tak ako aj huby, ktoré neumývame. Tretím krokom je krájanie cibule, cesnaku a syru.
Napokon uvaríme zeleninový vývar, šľahačku a višňový ocot i sušené višne a po  vychladnutí masy pridáme do nej žĺtky a napokon uvarenú omáčku osolíme a okoreníme.
Lasagnovú formu  dôkladne vymastíme, do nej vkladáme kapustové listy, ktoré prekladáme  hubami, rajčinami a mozzarellou. Vrch prikryjeme kapustnými listami a tesne pred pečením  polejeme pripravenou omáčku.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixanay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame