18.4.2013
Suroviny: palacinkové cesto: 1 l mlieka, 3 vajíčka, 1 PL cukru, hladká a polohrubá múka podľa odhadu
plnka: 150 g pomletých orechov, práškový cukor, vanilkový cukor, citrónová kôra
Postup: Zo surovín na cesto vymiešame zmes, z ktorej robíme palacinky. Urobené palacinky zrolujeme asi po 10 a pokrájame na 1 a 1/2 centimetrové pásiky. Pekáč vymastíme maslom a pokrájane palacinky navrstvíme. Posypeme orechmi zmiešanými s cukrami a kôrou. Pridáme ďalšiu vrstvu palaciniek a opäť posypeme orechmi. Pečieme pri teplote 160 stupňov zatiaľ čo si pripravíme sneh zo 4 – 5 bielkov. Na každý bielok pridáme 20 g kryštálového cukru. Keď máme pripravený tuhý sneh, palacinky vyberieme a pridáme sneh. Dopečieme pri teplote 120 stupňov asi 20 minút.