Jablkový krémeš Margita

Jablkový krémeš Margita

17.4.2013

Suroviny: cesto: 750 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 1 a 1/2 margarínu, prášok do pečiva, 1 vajce, trocha mlieka
Plnka: 2500 g postrúhaných jabĺk, 200 g práškového cukru, 5 balení Zlatého klasu
 
Postup: Suroviny na cesto zmiesime a rozdelíme na 2 časti. Odložíme do chladu. Jablká pokrájame a postrúhame. Pridáme cukor podľa chuti a balenia Zlatého klasu. Všetko poriadne premiešame- Plech potrieme vodou a vystelieme papierom na pečenie. Jednu časť cesta vygúľame na hrúbku 7 milimetrov a prenesieme na plech. Rovnomerne uložíme pripravenú plnku a uhladíme. Druhý diel cesta taktiež vygúľame a prenesiem na plnku. Vidličkou popicháme a pečieme pri teplote 200 stupňov do ružova. upečenú posypeme cukrom a krájame až vychladnuté, ideálne na ďalší deň.

Eda z Trenčína

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame