Dnes bude variť pani Anka Zvozilová z Rače, ktorá varí rada a často, prakticky každý deň.
Preto má po ruke praktické recepty na jedlá, ktoré zvládne uvariť aj začiatočník. Bude to rybie filé s cibuľovou omáčkou. Povedzme si najprv, aké suroviny potrebujeme na prípravu.
Rybie filé s cibuľovou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pani Anka je mimochodom spoluautorkou spomínanej knihy o tradičných račianskych jedlách. O nich si povieme viac niekedy nabudúce.
Teraz si zopakujme, aké suroviny potrebujeme na prípravu rybieho filé s cibuľovou omáčkou: 750 gramov rybieho filé, 40 gramov hladkej múky, 80 gramov oleja, 100 gramov cibule, soľ, mleté čierne korenie a ocot.
Rybie filé pokrájame na porcie, obalíme v múke a z oboch strán prudko opečieme na oleji. Na zvyšnom oleji opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, zalejeme troškou vody a povaríme. Potom všetko pretlačíme cez sitko, pridáme soľ, mleté čierne korenie, trochu octu a nalejeme na rybie filé. Podávame so zemiakovou kašou.