Francúzske toasty

Francúzske toasty

Dnešný sladký recept nám pripraví Filip Vranák z Trenčína. Nahral ho Michal Herceg. 

Francúzske toasty Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: staršie pečivo, vajíčko, mlieko, škoricový alebo vanilkový cukor, trošku cukru, smotanu na karamel. Do hrnca dáme cukor. Keď začne karamelizovať, pridáme rovnaké množstvo smotany (napr. 200 g cukru a 200 ml smotany). Zmes chvíľu povaríme. Rozbijeme si vajíčko, pridáme vanilkový alebo škoricový cukor, trošku mlieka. Túto zmes rozmiešame vidličkou. Do zmesi opatrne kladieme kúsky pečiva. Pečivo necháme nasiaknuť. Na panvici si rozohrejeme trochu masla a pečivo na ňom opražíme asi 20 sekúnd z každej strany. Po vytiahnutí toasty polejeme karamelom a pridáme ľubovoľné ovocie.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame