Tento týždeň nám bude variť majiteľ a zároveň hlavný kuchár z jednej trenčianskej reštaurácie Filip Vranák. Michal Herceg sľubuje, že zloženie receptov bude naozaj pestré. Poďme teda do kuchyne.
Pohánkové rizoto s grilovanou zeleninou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 500 g pohánky, čerstvú zeleninu (ideálne kápiu, šampióny, cuketu a cherri paradajky), parmezán, smotanu a rukolu. Pohánku varíme v 800 ml vody približne 15 minút. Po odstavení pohánky rozhorúčime panvicu, na ktorej si orestujeme zeleninu. Restujeme veľmi krátko, len aby zelenina trošku zhnedla. V hrnci zmiešame pohánku so zeleninou, pridáme parmezán, smotanu, všetko premiešame a povaríme. Každú porciu dozdobíme rukolou.