Zemiakové rösti

Zemiakové rösti

Slovenskú fašírkovú klasiku môžete ochutnať klasicky so zemiakovou kašou, alebo na špíze prekladanú zemiakovými lievančekmi, rovnako dobre chutí vo wrape. A ak máte chuť na niečo iné ako mäso – výnimočne chutia aj brokolicové, tekvicové, rybie, cícerové a iné fašírky. Že z tohto všetkého sa dá pripraviť fašírka? Tento týždeň nielen Tatianu Šuškovú, ale nás všetkých presviedčal Juraj Cecko, ktorý s manželkou netradičným spôsobom oživili klasiku našich starých mám.. 

Zemiakové rösti Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
800g zemiakov
maslo
1 cibuľa
soľ
čierne korenie
olej

Zemiaky varíme v šupke cca 15 minút takmer do mäkka. Zemiaky následne na hrubo nastrúhame. Medzitým si na masle opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku. Zmiešame so zemiakmi, pridáme soľ a čierne korenie. Zo zmesi formujeme menšie placky, ktoré opražíme na rozpálenej panvici s olejom alebo dáme na pár minút zapiecť do rúry na plechu vystlanom papierom na pečenie.

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame