Juraj Cecko s manželkou sa rozhodli pre netradičné podnikanie, vsadili však na lásku k tradičným chutiam. V pojazdnom kráľovstve fašírok ponúkajú na obľúbených streedfoodových podujatiach milovníkom fašírok rôzne variácie jedla, ale aj klasických i originálnych príloh.
Prispôsobujú sa však aj chutiam a preferenciám gurmánov, preto u nich majú rovnaké miesto mäsové, vegetariánske aj vegánske fašírky. Tatiana Šušková preto dnes z ponuky Fašírkova vyberala recept bez mäsa:
Cícerové fašírky – falafel Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme
450g cíceru
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
1 PL hladkej múky
1 hrsť petržlenovej vňate
1 hrsť koriandru
1 PL rímskej rasce
soľ
čierne korenie
olej
Postup prípravy:
Cícer namočíme cez noc do vody. Do mixéra dáme namočený cícer, cibulu, cesnak, petržlenovú vňať a koriander a rozmixujeme. Nemixujeme úplne na jemno, musí ostať hrubšia štruktúra. Pridáme soľ, korenie a rascu, a múku. Tvarujeme menšie guličky a vyprážame v rozpálenom oleji.