Tento týždeň v Kulináriu Rádia Regina s Tatianou Šuškovou „fašírkujeme“. Fašírky sú jedlom, ktoré má mnoho variácií. Chutia s mnohými prílohami, je pri nich možné obmieňať základnú receptúru, nemusia byť vždy zákonite len mäsitým jedlom, pretože sa dajú pripraviť aj
na vegetariánsky až vegánsky spôsob.
Rybacie fašírky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
500g rybieho filé
2 rožky
100 ml mlieka
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
strúhanku
olej
Rybie filé necháme rozmraziť a rozmixujeme ho s rožkami, ktoré sme predtým namočili do mlieka. Ďalej pridáme vajce, soľ, korenie, pretlačený cesnak a na jemno nastrúhanú cibuľu. Zo zmesi tvarujeme fašírky, obalíme ich v strúhanke a vysmážame na rozpálenom oleji. Hotové ich necháme odkvapkať na papierovej utierke.