Kto by nemal rád voňavé a šťavnaté fašírky? Jedlo, ktoré sa v kuchyniach našich babičiek a ešte aj mám objavovalo pravidelne je dnes na jedálnych lístkoch skôr zabudnutou Popoluškou.
Aj to bol jeden z dôvodov prečo Juraj Cecko netradičným spôsobom oživil na streedfoodových podujatiach tradičné jedlo starých mám. A s úspechom. Tatiane Šuškovej pred ďalším receptom do Kulinária najskôr povedal:
Fazuľovo brokolicové fašírky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
150g brokolice
100g ovsených vločiek
200g uvarenej alebo konzervovanej fazule
1 vajíčko (v prípade vegánskej verzie použiť rozmixované ľanové semiačka namočené vo vode)
soľ
mleté čierne korenie
2 strúčiky cesnaku
3 mladé cibuľky
olej
špaldová celozrnná múka na obaľovanie
Postup:
Brokolicu s ovsenými vločkami rozmixujeme, pridáme fazuľu a vajíčku. Ochutíme soľou, korením. Pretlačíme cesnak a cibuľu nakrájame na drobno. Všetko premiešame. Zo zmesi formujeme fašírky, obalíme v celozrennej múke a vyprážame na oleji. Fašírky je možné upiecť aj v rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie.