Tento týždeň pečieme podľa Hrnčekovej kuchárky pre školákov zdravé maškrty. V našej rozhlasovej kuchyni je aj dnes Beáta Repíková a Bratislavčanka Katarína Trgová, ktorá kuchársku knihu zostavovala. Napečú nám Banánovo čokoládový cheesecake, ktorý možno dnes podávať aj ku káve po sviatočnom obede. Čo všetko potrebujeme ?
Banánovo čokoládový cheesecake Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na Banánovo čokoládový cheesecake potrebujeme
Korpus
3/4 hrnčeka mletých ovsených vločiek
2 PL mletých mandli
1 vajce
voda podľa potreby
1 PL medu
Krém
2 väčšie banány
2 jemné tvarohy
1 čokoládový puding
1 ČL vanilkového extraktu
2 PL medu alebo podľa chuti
Korpus: Z pomletých vločiek, mandli, vajca, medu a trochy vody si vypracujeme tuhšie cesto, ktoré vtlačíme do menšej tortovej formy (priemer 20 cm).
Krém: Tvaroh vymiešame s pudingovým práškom, vanilkovým extraktom a dosladíme podľa chuti. Na ovsený korpus dáme 1/3 krému, na ktorý naukladáme a mierne zatlačíme pozdĺžne
rozkrojené banány. Zalejeme zvyšnými 2/3 krému a pečieme 30-35 minút na 180 °C.
Pred podávaním necháme tortu vychladnúť a môžeme ju ozdobiť roztopenou horkou čokoládou a čerstvým banánom.