Aj dnes pripravujeme sladké, no starostlivo pripravené pochúťky na zdravý spôsob. S Beátou Repíkovou a Katarínou Trgovou. A čo nám ponúknu?
Rohaté koláče Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Rohaté koláče
2 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
3/4 droždia
1 maslo
2 žĺtky
1 PL kryštálového cukru
1 hrnček mlieka
štipka soli
Plnka
slivkový lekvár (alebo tvarohová plnka)
Na posypanie
práškový cukor zmiešaný s vanilkovým
Do osolenej muky rozmrvíme droždie, pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, cukor a vlažné mlieko. Vypracujeme vláčne cesto, z ktorého vyvaľkáme plát. Rozdelíme ho na štvorčeky veľké cca 6 x 6 cm a do stredu každého dáme 1/2 čajovej lyžičky lekváru alebo tvarohovej plnky. Cípy cesta spojíme, koláče potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme doružova. Ešte teplé posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru.