Tvarohový mrežovník

Tvarohový mrežovník

Niet pochýb o tom, že naše školopovinné deti by mali mať každý deň výživnú desiatu. Keď ju pripravíme doma, rodinné pečenie sa môže stať aj zábavou a spoločnou aktivitou. S Bratislavčanku Katarínou Trgovou, ktorá zostavila kuchársku knihu Hrnčeková kuchárka  pripravuje rýchly tvarohový mrežovník Beáta Repíková.  

Tvarohový mrežovník Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Cesto
1 hrnček kryštálového cukru
3 vajcia
1 vanilkový cukor
1/2 hrnčeka oleja
1/2 hrnčeka mlieka
2 hrnčeky polohrubej muky
1 prášok do pečiva
Plnka
2 hrnčeky mlieka
1 Zlatý klas
1 vanilkový cukor
2 hrudkové tvarohy
kôra a šťava z 1 citróna
2-3 PL práškového cukru
lekvár + mak

Žĺtky oddelíme od bielkov, 1 žĺtok si odložíme do plnky. 2 žĺtky vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme olej, mlieko, postupne múku s práškom do pečiva. Nakoniec
zľahla vmiešame sneh z 3 bielkov. Zlatý klas rozmiešame v troche mlieka, vlejeme do zvyšného vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Po vychladnutí zmiešame s tvarohom, cukrom, citrónovou kôrou a so šťavou. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Tvarohovú zmes kladieme navrch lyžicou do tvaru mriežky. Do rohov každej mriežky dáme 1 ČL zmesi maku a lekváru. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 40 minút.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame