Dnešný recept pripravila pani Viera Hasáková z Bratislavy, ktorá Rádio Regina a špeciálne Kulinárium počúva pravidelne.
Zo zákuskov najradšej robieva krémeše, a tak som sa za tým jej receptom vybral osobne, aby som zistil, ako robieva krémeše ona.
Krémeše pani Vierky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujme si, aké suroviny potrebujeme na prípravu krémešov podľa receptu Viery Hasákovej z Bratislavy: lístkové cesto, 7 bielkov, 1 liter vody, 3 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 15 – 20 dkg cukru (do vody). Z litra vody si odlejeme na premiešaný zlatý klas. Keď nám voda vrie, pridáme do nej kryštálový cukor a vanilkový cukor. Vymiešame si bielka na tuhý sneh a keď sa zlatý klas uvarí vo vode, tak polovicu z bielkov do neho vmiešame v hrnci na sporáku. Potom si položíme hrniec nabok a ešte si raz dobre všetko premiešame. Celú zmes vylejeme na upečený plát z lístkového cesta a po vychladnutí dáme na vrch šľahačku. Druhý plát si narežeme na kocky a potrieme čokoládou.