Jablkový koláč od babičky

Jablkový koláč od babičky

Hrnčeková kuchárka„ to je titul kuchárskej knihy, ktorú napísala Bratislavčanka Katarína  Trgová. Zostavila ju z receptov kolegýň a kolegov z vydavateľstva, v ktorom pracuje. Tento týždeň z nej vyberieme nielen hrnčekové ale aj zdravé dobroty pre školákov. Aby si nenakupovali v škole sladkosti s rôznymi chemickými farbivami a prísadami a aby mali v škole  energiu a boli sýti až do obeda. S Bratislavčankou Katarínou Trgovou sa v našej rozhlasovej  kuchyni  stretla Beáta Repíková.      

Jablkový koláč od babičky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujme si  čo potrebujeme a ako postupujeme.
 2 hrnčeky hrubej muky
1 hrnček polohrubej muky
2 hrnčeky kryštálového cukru
1 prášok do pečiva
2 PL kakaa
1/2 hrnčeka pomletých orechov
1 vanilkový cukor
1 škoricový cukor
1 hrnček mlieka
1 hrnček oleja
1 hrnček nastrúhaných jabĺk
3 vajcia

V miske najprv premiešame suché prísady, potom pridáme ostatné a vymiešame hladké cesto. Nalejeme ho na vymastený a vysypaný plech s vyšším okrajom a upečieme v rúre predhriatej na 180 °C. Po vychladnutí povrch koláča môžeme potrieť džemom, poliať čokoládovou polevou a ozdobiť strúhaným kokosom.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame