Sladkou bodkou za nedeľným obedom môže byť aj mramorová bábovka od mamičky. Za asistencie Viery Horákovej ju upiekol šéfkuchár školskej jedálne pri Základnej škole v Stupave Miloš Lachkovič, viceprezident svetových majstrov kuchárov.
Mramorová bábovka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
14 deka masla, 23 deka práškového cukru, 28 deka polohrubej múky, 3 žĺtka, 1/8 litra mlieka, citrónová kôra, sneh z 3 bielkov, 1 prášok do pečiva, 4 deka kakaa, 2 polievkové lyžice vlažnej vody.
Postup: maslo, žĺtky, polovica práškového cukru, mlieko, vodu, citrónovú kôru vymiešame.
Pridáme sneh, ktorý sme pripravili z bielkov a druhej polovice práškového cukru. To všetko zmiešame s múkou, kypriacim práškom a kakaom. Všetko spojíme a dáme do bábovkovej formy, ktorú sme si vymastili a vysypali preosiatou strúhankou. Pečieme 45 minút pri teplote 155 stupňov