Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Sladkou bodkou za nedeľným obedom môže byť aj mramorová bábovka od mamičky. Za asistencie Viery  Horákovej ju upiekol  šéfkuchár školskej jedálne pri Základnej škole v Stupave Miloš Lachkovič, viceprezident svetových majstrov kuchárov.

Mramorová bábovka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


14 deka masla, 23 deka práškového cukru,  28 deka polohrubej múky,  3 žĺtka,  1/8 litra mlieka, citrónová kôra,  sneh z 3 bielkov, 1 prášok do pečiva, 4 deka  kakaa, 2 polievkové lyžice vlažnej vody.
Postup: maslo, žĺtky, polovica práškového cukru, mlieko, vodu, citrónovú kôru vymiešame.
Pridáme sneh, ktorý sme pripravili z bielkov a druhej polovice práškového cukru. To všetko zmiešame s múkou, kypriacim práškom a kakaom.  Všetko spojíme a dáme do bábovkovej formy, ktorú sme si vymastili a vysypali preosiatou strúhankou. Pečieme 45 minút pri teplote 155 stupňov

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame