Po celý tento týždeň budeme variť a piecť. Spolu s Milošom Lachkovičom, ktorý pôsobí ako šéfkuchár v školskej jedálni v Stupave a má veľa iných kulinárskych skúseností. Ponúkne nám recepty, ktoré zozbieral pred mnohými rokmi a ktoré, ako hovorí, chutia aj jeho malým stravníkom. Domáci chlieb od Martinky, ktorý je určený ľuďom, ktorí majú intoleranciu na histamín chutil aj Viere Horákovej. Pokračuje Miloš Lachkovič, ktorý vymenuje potrebné suroviny.
Chlebík od Martinky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na domáci chlieb od Martinky potrebujeme:
450 gramov celozrnnej špaldovej múky,
500 ml. vody, alebo jogurtu
Lyžičku sódy bikarbóny
Trocha soli
pol lyžičky cukru
Drvenú rascu, alebo semiačka.
Všetky ingrediencie spolu zmiešajte a vlejte do formy, ktorú ste vyložili papierom na pečenie. Pečte hodinu pri teplote 175 stupňov.