Drahoslava Hanková rada pečie makovú bábovku. Prečo? Vysvetlila Michalovi Hercegovi.
Maková bábovka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu makovej bábovky odmeriavame suroviny pomocou hrnčeka s objemom približne 250 ml. Potrebujeme: Hrnček maku, hrnček mlieka, pol hrnčeka špaldovej a pol hrnčeka polohrubej múky, hrnček cukru, 4 vajcia, pol hrnčeka oleja, pol prášku do pečiva. Ak je mak nepomletý, deň pred pečením ho namočíme do mlieka. Ak je pomletý, stačí polhodiny predtým. V miske vyšľaháme 4 bielka, pridáme krištálový a vanilkový cukor, žĺtka, olej, zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme mak namočený v mlieku, dáme do vymastenej bábovkovej formy vysypanej strúhankou. Pečieme asi 5 minút pri 200 stupňoch Celzia a potom 30-40 minút pri 170 stupňoch Celzia do ružova.