Zita Bruncková z Piešťan spieva v tamojšej ženskej speváckehej skupine Povoja. Okrem toho však aj dobre varí. Dnes nám ponúkne recept na nakladané bravčové mäso, ktoré vám pri dodržaní správneho postupu vydrží čerstvé aj niekoľko dní. Odkiaľ tento recept získala? To už povedala Michalovi Hercegovi.
Bravčové nakladané mäso Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na nakladané bravčové mäso budeme potrebovať tieto suroviny: 1 kg bravčového mäsa na rezne (najlepšie stehno), 4 vajíčka, 1 lyžička soli, rovnaké množstvo vegety, sladkej papriky, mletého čierneho korenia, solamilu a majoránky, 3 stredne veľké strúčiky cesnaku a primerané množstvo kečupu. Vajíčka rozšľaháme a všetky ingrediencie do nich zapravíme. Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme ich a postupne vkladáme do hrnca s vajíčkovou zmesou. Pridávame jeden rezeň za druhým a pomaly ich obaľujeme. Dôležité je, aby boli dobre ponorené v zmesi. Takto obalené rezne vydržia v chladničke aj tri či štyri dni. Rezne však treba každý deň dva-trikrát prekladať, aby boli v zmesi dobre obalené a aby sa zmes vsiakla. Podľa potreby ich kedykoľvek vytiahneme a osmažíme na panvici na oleji. Odporúčame podávať s pečenými zemiakmi. Surové zemiaky dobre poumývame, v šupke ich nakrájame na mesiačiky, naložíme ich na plech vysypaný mastným papierom, posolíme, dáme rascu prípadne bylinky a dáme piecť.