Tento týždeň nám budú variť a piecť piešťanské gazdinky z tamojšej ženskej speváckej skupiny Povoja. Začíname na sladko. Ochutnáva Michal Herceg.
Marmeládové kolieska alias čontošky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na marmeládové kolieska alias čontošky si pripravíme: 25 dg hladkej múky špeciál, 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva, 10 dg práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, štipku soli, 3 žĺtky, 15 dg masla, 5 dg mandlí, 2 lyžice marmelády, bielok na potretie. V mise zmiesime múku, prášok do pečiva, práškový cukor, vanilkový cukor, soľ, žĺtky a maslo. Rýchlo vypracujeme cesto. Z cesta vyvaľkáme šúľok, pokrájame ho na rovnaké diely a formujeme z nich guľky veľkosti orecha. Guľky potrieme bielkom, obalíme v posekaných mandliach alebo orechoch a uložíme na plech ďalej od seba. Do guliek prstom vtlačíme jamku a naplníme ju marmeládou. Pečieme asi 15 minút.