Dnes si pripravíme krumpľový koláč Slávky Gálovej z Novej Vsi nad Žitavou.
Potrebujeme:
1 kg polohrubej múky
3/4 kg zemiakov
2 kocky droždia
mlieko a trochu cukru na kvások
cibuľa
bravčová masť
maslo na potretie
Postup:
Zamiesiť cesto a nechať vykysnúť. Dať uvariť 3/4 kg zemiakov, osoliť, ošúpať, roztlačiť a dať usmažiť na cibuľku na bravčovej masti. Keď cesto vykysne, treba ho rozdeliť na dve časti. Prvú časť dať na plech, na plát cesta položiť zemiaky usmažené na cibuľke, pekne „utlapkať“, vrch „pomasliť“ a poprepichovať vidličkou. Dať piecť na plech. Pečieme asi 1 hodinu. Pokrájame. Podávame k polievkam (fazuľová kyslá a i.).
Krumpľový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.