Gaštanová roláda s gaštanovým pyré a baby hruškou

Gaštanová roláda s gaštanovým pyré a baby hruškou

Ak máte radi gaštanové pyré, potešíme vás dnešným receptom na gaštanovú roládu s gaštanovým pyré a baby hruškou.

Povie nám ho Simona Petrášová zo Serede, ktorá študuje na Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Trnave. Simona by si v budúcnosti chcela otvoriť aj vlastnú cukráreň. Moja prvá otázka je, či tento recept vymyslela sama.

Gaštanová roláda s gaštanovým pyré a baby hruškou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Simone Petrášovej držíme palce, aby sa jej sen v budúcnosti splnil. Zopakujme si, aké suroviny potrebujeme na prípravu gaštanovej rolády s gaštanovým pyré a baby hruškou: roládový korpus: vajcia, cukor, mletý cukor, múku, mascarpone, mandľový likér, nastrúhané gaštanové pyré, šľahačku, zavárané baby hrušky, malinový toping, čokoládovú ozdobu, zlatý klas, vanilku a mätu.

Najprv rozkrojíme roládový plát a natrieme ho gaštanovým krémom, ktorý si pripravíme tak, že vyšľaháme šľahačku s cukrom a vanilkou, do nej primiešame mascarpone, po čase mandľový likér, potom nastrúhané gaštanové pyré a rozotrieme to na plát. Roládu si zrolujeme, nakrájame, necháme ju položenú. Teraz si uvaríme omáčku zo smotany, vanilky a zlatého klasu, ktorú nalejeme na tanier – bude to omáčka pod roládu. Na omáčku položíme roládu, vedľa dáme ozdobu zo šľahačky, ktorú pokvapkáme malinovým topingom a položíme na ňu baby hrušku. Na omáčku ešte nastrúhame gaštanové pyré a nakoniec dezert ozdobíme mätou (položíme na šľahačku) a čokoládovou mriežkou. Ideálne je, keď dezert necháme stuhnúť v chladničke.

Želáme vám dobrú chuť!

Richard Šümeghy

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame