V tomto týždni sa v Kulináriu pripravujeme na gaštanovú sezónu. Dnes si s Emíliou Ondruškovou z Nitry pripravíme gaštanové cestoviny. Môžeme ich použiť do hustej gaštanovej polievky s hríbami, ktorú sme varili včera alebo aj samostatne. Ďalšiemu receptu s vôňou gaštanou sa priúčala Iveta Pospíšilová. Slovo má už Emília Ondrušková.
Gaštanové cestoviny Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 300 gramov gaštanovej múky, 200 gramov pšeničnej múky, lyžičku oleja, 1 vajce, vodu a soľ.
Postup: Obe druhy múky zmiešame a vytvoríme zmes. Pridáme lyžičku oleja, vajce, vodu a soľ podľa potreby. Vymiesime cesto, vyvaľkáme a nakrájame na drobné rezance. Použijeme do polievky alebo samostatne s mäsom, či rajčinovou alebo inou omáčkou.