Slané točené tyčinky

Slané točené tyčinky

V českom prísloví je to jasné:“Někdo má rád holky, jiný vdolky“ a „někdo makové a jiný takové.“ Pravda je, že o chúťkach vieme svoje. Niekto sa nevie dojesť sladkého a iný uprednostňuje slané. No a práve tej druhej kategórii ľudí, ku ktorým patríte možno aj vy dnes vyhovieme. Receptom, ktorý Slávka Grošaftová zo Šiah ponúkla Hane Michalčíkovej.  

Slané točené tyčinky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak sa rozhodnete vyskúšať Slané točené tyčinky z lístkového cesta so slaninou podľa receptu Slávky Grošaftovej zo Šiah, budete potrebovať: 250 g lístkového cesta, trošku horčice, strúhaný syr, 250 až 300 g prerastanej slaniny, vajíčko, sezamové semienka. Postupujeme nasledovne: Lístkové cesto si vyvaľkáme na dva tenké pláty, pracujeme najskôr s jedným plátom . Potrieme ho horčicou, naň poukladáme prúžky slaniny, na jeden plát cesta  by sa po šírke malo  zmestiť asi 8 plátkov slaniny. Potom radielkom cesto rozrežeme a budem robiť tyčinky. Tie sa pripravujú nasledovne. Uchopíme tyčinku na dvoch koncoch rukami a potom niekoľkokrát točíme do špirály. Tieto stočené špirálky potom ukladáme na plech , ktorý sme vystlali papierom na pečenie , potrieme vajíčkom a posypeme sezamom. Dobré je predhriať rúru na 180 stupňov a potom pečenie trvá len 10-12 minút a neodbiehať.

Autorka. Hana Michalčíková; Ilustr. foto. Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame