Staré veci majú svoje čaro a staré jedlá tiež. Navyše chutia tak, že dokážu oživiť spomienky na miesta, kde sme ich jedli, aj na ľudí, ktorí nám ich pripravovali. Očarujúce je tiež to, že pri ich príprave netreba žiadne vysoké kuchárske umenie a konzumovať sa dajú rovnako s mäsom na rôzne spôsoby, ako aj s obyčajným krajcom chleba. Aj dnešný recept, ktorý Hane Michalčíkovej ponúkla Slávka Grošaftová zo Šiah k nim patrí.
Paradajková kapusta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak ste ešte nerobili toto staré a na Slovensku obľúbené jedlo, môžete začať podľa nášho receptu: Na Paradajkovú kapustu potrebujte: 60dkg čerstvej hlávkovej kapusty, 10dkg paradajkového pretlaku, trochu cukru, olej, soľ a múku. Postupujeme takto: Hlávkovú kapustu najskôr pokrájame na jemno, prípadne postrúhame, uvaríme v troške slanej vody, keď už začne mäknúť primiešame paradajkový pretlak, pridáme trošku cukru, soli a dovaríme. Z oleja a múky si pripravíme bledú zápražku, ktorú primiešame do kapusty, necháme trošku povariť a dochutíme ešte cukrom alebo soľou, podľa toho, ako nám to chutí.