Párky v zemiakovom cestíčku

Párky v zemiakovom cestíčku

Ak si myslíte, že na južnom Slovensku kraľuje len sýta „maďarská" kuchyňa, tak vás možno mnohé ženy - gazdinky vyvedú z omylu. Samozrejme, majú ju rady, ale popri práci uprednostňujú rýchle jedlá. Najmä na rodinné večere. Patrí k nim aj pani Slávka Grošaftová zo Šiah, ktorej sa najskôr Hana Michalčíková opýtala, či ju varenie baví. A pani Slávka nezaváhala. 

Párky v zemiakovom cestíčku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnešný recept bol príkladom, ako sa z obyčajných surovín dá pripraviť chutné a neobyčajné jedlo. Na párky v zemiakovom cestíčku budete potrebovať: 800 g varených zemiakov, 400g polohrubej múky, jedno celé vajce, jednu kávovú lyžičku soli, 8 kusov párkov, masť alebo olej na vyprážanie. Postup: Uvarené zemiaky pretlačíme, alebo na jemno nastrúhame, primiešame soľ, polohrubú múku, pridáme vajíčko a dôkladne premiešame. Vznikne nám nelepivé cesto, ak je príliš husté pridáme trochu studenej vody. S cestom pracujem rýchlo, lebo môže zrednúť. Cesto rozdelíme na osem dielov , každý vyvaľkáme na obdĺžnik, položíme naň párok , ktorý doň zabalíme. Vyformujeme rukou valček. Na panvici rozohrejeme masť a vypražíme do červena zo všetkých strán. Recept je chutný s duseným špenátom. 
 

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame