Letná ovocná mrvenička

Letná ovocná mrvenička

Dobré, čisté a férové – to sú tri základné zásady slow food hnutia, ktoré je opakom rýchleho, lacného a často aj nekvalitného stravovania. Suroviny na tanieri by mali byť len tej najvyššej kvality, vyrábané v súlade s prírodou a ten, kto nám ich dodáva na stôl, by mal byť férovo odmeňovaný. Ak ich splníme, sme naozaj odmenení dobrým, chutným a kvalitným jedlom...
A dnes aj sladkým, pretože Tatiana Šušková vám s propagátorkami tohto hnutia na Slovensku Anettou Vaculíkovou a Petrou Molnárovou dnes ponúka recept plný vitamínov.  

Letná ovocná mrvenička Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na ovocnú zmes potrebujeme:
Veľkú misku sezónneho ovocia, ideálne slivky, ríbezle, jahody, černice, maliny či čučoriedky.
1 PL (trstinového) cukru
1 ČL mletej škorice
1 ČL kukuričného škrobu (ale ide to aj bez toho)

Na posýpku potrebujeme:
50 g trstinového cukru alebo iného sladidla
50 g nasekaných vlašských orechov
50 g špaldovej múky
50 g masla

Ovocie zmiešame s cukrom, so škrobom a škoricou. Pripravíme si jednu nízku zapekaciu formu, ktorú vymastíme maslom. Cesto na posýpku pripravíme tak, že ručne zmiešame všetky suroviny, aby sme vytvorili mrveničku, a posypeme ňou pripravené ovocie. V rúre predhriatej na 180 °C pečieme asi 25 minút, kým ovocie poriadne nebuble a mrvenička nie je zlatistá.


Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame