Viete si predstaviť leto bez leča? Aj keď ide o typický pokrm maďarskej kuchyne, ku ktorému treba len papriku, rajčiny a cibuľu, udomácnilo sa aj na Slovensku. Preto nesmie chýbať ani v našom Kulináriu, ktoré je tento týždeň venované tzv. slow food stravovaniu, ktoré okrem iného kladie veľký dôraz na sezónnosť a lokálnosť surovín používaných pri varení. Tatiana Šušková sa leče rozprávala s Petrou Molnárovou a Anettou Vaculíkovou, ktoré tento typ stravovania propagujú.
Iná forma leča Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
Miska papriky
Miska a pol paradajok
2 cibuľky
1 PL domácej masti alebo olivový olej
Vajíčka podľa počtu jedákov
Tymián a petržlenová vňať
Soľ a korenie podľa chuti.
Kváskový chlebík na podávanie