ME vo futbale 21 ročných
ME vo futbale 21 ročných

Tekvicové karí

Tekvicové karí

Ocitli ste sa už niekedy v situácii, že vám pri dverách zazvoní nejaká, síce milá, ale neohlásená návšteva a vy jej napochytro nemáte čo ponúknuť? Nuž v ajurvédskej kuchyni možno tento problém neexistuje. Pokračuje Janka Bleyová, ktorá je v kuchyni s novinárkou a najmä milovníčkou všetkého, čím je vychýrený ostrov Srí Lanka s Biankou Stuppacherovou.

Tekvicové karí Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme 450 gramov akejkoľvek tekvice pokrájanej na kocky, dve lyžice strúhaného kokosu, 5 pretlačených strúčikov cesnaku, pol veľkej nadrobno nakrájanej cibule, štvrť lyžičky horčicových semienok, 4 lístky karí, jednu lyžičku mletého koriandra, pol lyžičky mletej rasce, pol lyžičky korenia kurkuma, 2,5 deci horúcej vody, jednu polievkovú lyžicu rastlinného oleja a 2,5 deci kokosového mlieka...

Postup: Na nepriľnavú panvicu dáme strúhaný kokos a osmažíme ho dohneda. Potom ho v mažiariku roztlačíme s pretlačeným cesnakom, cibuľou a dvoma lyžicami vody do hladkej pasty. Do hrnca s hrubším dnom dáme olej, pridáme horčicové semienka, kari lístky, koriander, kmín, kurkumu a posmažíme na oleji asi pol minúty, aby korenie pustilo vôňu. Pridáme horúcu vodu, kokosové mlieko a pripravenú cesnakovo-kokosovú pastu. Napokon pridáme tekvicu pokrájané na kocky a varíme do mäkka. Karí sa na Srí Lanke podáva s ryžou.

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie 16:07

Práve vysielame