Pohánkový chlieb

Pohánkový chlieb

Dnes budeme piecť domáci chlieb.

Potrebujeme:
400 g pohánkovej múky, 400 ml vody, sušené droždie, 1 PL cukru, octu, oleja, 1 KL rasce, soli, semienka

Postup:
Do vlažnej vody pridáme cukor, soľ, droždie, ocot a rascu – miešame 2 až 3 minúty. Pridáme olej a múku, potom semienka a necháme kysnúť približne 40 minút. Pečieme pri 225°stupňoch 10 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ďalej asi 50 minút. Keď je chlebík tmavý, vyberieme ho, obrátime vrchom dole, a tak ešte dopekáme ďalších cca 10 minút.

Pohánkový chlieb Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Janka Tarinová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame