Dagmar Straková z Cífera si pre nás aj na dnes pripravila jednu lahôdku. Z množstva jej rôznorodých receptov ju vybral Michal Herceg.
Carpaccio z červenej repy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na carpaccio z červenej repy si pripravíme:
3 červené repy o veľkosti tenisovej loptičky, 100 ml olivového oleja, 2 PL medu (nie lesného), 1PL krupicového cukru, 2 PL vínneho octu, 3 PL pomarančového džúsu (alebo šťavy z pomaranča), tymian, soľ, mleté čierne korenie, 1PL sójovej omáčky, 3 cm kúsok čerstvého zázvoru
Očistenú repu nakrájame na čo najtenšie plátky (WS krájač, mandolína alebo aj ručne). Ocot zvarte so soľou a cukrom, pridajte med, korenie, tymian,, olej, džús a sójovú omáčku. Čerstvý zázvor nastrúhajte aj so šupkou, vytlačte z toho šťavu a tú pridajte k marináde.
Marinádu dajte do silného igelitového sáčku a naložte do toho plátky repy. Mali by tam byť minimálne 12 hodín, môžu byť aj niekoľko dní (ale to nebudú, keď zistíte, aké je to dobré).
Plátky repy naaranžujte na tanier a môžete posypať rozdrobeným kozím syrom a nasucho opraženými píniovými semienkami.