Verím, že aj vy s historikom a znalcom gastronómie Ľudovítom Kossárom, alias Luigim, celý týždeň objavujete nové chute. Je to kuchár, ktorý sa vôbec nebojí experimentovať a „oprašovať“ aj zabudnuté špeciality našich starých materí. Dnes však jedlo, ktoré bude pripravovať s Jankou Bleyovou – má pôvod vo vzdialenom Oriente.
Pakora masala s cesnakovým dipom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu jedla s trochu exotickým názvom „Pakora masala s cesnakovým dipom“ potrebujeme tieto suroviny:
korenie pakora masala obsahuje, kurkumu, kari, koriander, zázvor, čierne korenie, škoricu a rímsky kmín...
Na prípravu cesta si nachystajte: 250 g cicerovej múky, 250 ml vody, 1 čajovú lyžičku sody bikarbony, 25g korenia pakora masala, 0,5 l oleja, sezónnu zeleninu ( krúžky cibule, cukety, baklažánu, póru, mrkvy, šampiňónov, brokolice), kúsky mäsa, môžu byť podľa chuti - kuracie, panenky, morčacie prsia i ryby
Na cesnakový dip stačí pohár jogurtu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, citrónovú šťavu. Cesnak pretlačíme do jogurtu - dochutíme soľou a citrónovou šťavou...
Postup pri príprave jedla tiež nie je komplikovaný: cícerovú múku, korenie, sódu bikarbonu a vodu vymiešame na hladké cestíčko a necháme 15 min. stáť. Osolíme. Nakrájané kúsky namáčame do cestíčka a v horúcom oleji fritujeme. Necháme odkvapkať na servítkach.